East Lothian, Scotlands Golf Coast, är ett fantastiskt golfområde Här finns 22 banor inom 20 km som erbjuder något för golfare på alla nivåer och smaker. Du hittar de klassiska links banorna Craigielaw, Whitekirk, The Glen, Dunbar, North Berwick, Kilspindie, Longniddry, Haddington, Gullane och The Open Championship banan på Muirfield
NY HEMSIDA!

North Berwick Glen

Det här är en av de mest populära av East Lothian golfbanor. Oavsett om du har spelat golf i Skottland innan, eller om detta är ditt första besök, Glen får man inte missa! Banan håller en hög kvalitet och bjuder på fantastisk utsikt över Firth of Forth. står för en trevlig utmaning för alla nivåer av spelare.
Fakta

Gullane Golf Club

På klubben finns tre olika banor. Alla håller en mycket hög klass. No1 är den mest kända banan, en underbar linksbana, kvalbana för The Open. Banan sträcker sig över Gullane Hill med en slående utsikt över East Lothian, Edinburgh och Fife är spektakulära. Greener, fairways och bunkrar är alla fantastiska.
Fakta
Kilspindie

Kilspindie Golf Course

Det här är en av de finaste banorna i området beläget i naturreservatet Aberlady Bay. Det är en traditionella skotska linksbana där man kan bevittna sjöfåglar dyka efter mat sälar sola på sanden. På avstånd ser man Edinburgh, slottet, och den långa utdöda vulkaniska kon av Arthur's Seat.
Fakta
Craigielaw

Craigielaw

En traditionell linksbana som liknar Gullane, Muirfield och North Berwick. Med utmanande greener och bunkrar och en fantastisk utsikt över Firth of Forth, Gullane Hill, Edinburgh och Fife. Här finns bra träningsfaciliteter och klubbhus.
Fakta
North Berwick West Links

North Berwick West Links

Det här är en klubb som genomsyras av tradition med anor från 1832. Banan slingrade sig längs Firth of Forth med fantastisk utsikt över vita sandstränder, öar och över till kullarna i East Neuk of Fife. Används som kval bana för the Open Championship.
Fakta
Longniddry Golf Club

Longniddry

Banan är en kombination av skog och "links". Banan är inte lång enligt modern standard, men den är designad att belöna den strategiska spelaren. Fairways är relativt breda och stora greener. Fairways kantas av uppvuxen tallskog, törnebuskar och svårspelad ruff, här ska man akta sig för att hamna!
Fakta

Dunbar

Vid mitten av 1800 talet tillfrågades Tom Morris som vid den tidpunkten var greenkeeper vid Prestwick om han kunde ”lägga ut Dunbarbanan”. Han skapade 15 hål som 1880 när man förvärvat lite mer land blev 18 hål som då blivit en standard för golfbanor. Dunbar smälter in i den smala kustlinjens naturliga konturer och havet gör banan lite smalare efter varje storm. Banan rankas bland topp 30 av Skottlands golfbanor. Den har varit värd för otaliga nationella och internationella mästerskap och har varit kvalbana till The Open.
Fakta
Whitekirk Golf

Whitekirk Golf

En mycket prisvärd klassisk skottsk hedlinks bana. Det är en rolig banan att spela med naturliga vattenhinder och den är lätt kuperad. fantastisk utsikt över East Lothian. Trots att banan öppnade så sent som 1995 har klubben redan varit värd för flera större mästerskap.
Fakta
Murifeild Golf

Murfield

Denna ikoniska bana, grundad 1744, har varit värd för mer än 40 nationella och internationella tävlingar, inklusive 16 Open Championships. Ursrpungligen är det en Tom Morris-design, som renoverades av Harry Colt 1923. De är en klubb med mycket tradition och historia som alldeles nyligen tillät kvinnor på banan (!). I klubbhuset gäller ännu en strikt klädkod som kräver en kavaj och slips för att komma in.
Fakta
Braid hills

Braid Hills

Braid Hills är en historisk pärla med en oöverträffad panoramautsikt över slottet, Arthurs Seat, North Berwick Law och över Forth till Fife. Det här är en mycket prisvärd golfbana som erbjuder något för alla golfare. Banan är en rolig utmaning med en mängd hål som har den klassiska links karaktären med helt naturliga hinder och ruff. Braid Hills är en historisk bana som var ett experiment av James Braid och Tommy Armour.
Fakta
Dalmahoy

Dalmahoy East Course

The east Course på Dalmahoy har Smeknamnet "The Beast". Banan är en riktig utmaning, lång och tuff mästerskapsbana som varit värd för stora evenemang som Solheim Cup, Scottish PGA och Scottish Seniors Open för att nämna några. Det var här som Catrin Nilsmark sänkte den vinnande putten under Solheim Cup 1992. Det här är en härlig parkbana som ligger på i ett böljande landskap med en fin utsikt över närliggande Pentland Hills.
Fakta
Dalmahoy

Dalmahoy West Course

West Course vid Dalmahoy är ett perfekt komplement till East Course. Den är kortare med mindre greener och smala fairways. Här är en bra blandning av utmanande hål som testar din noggrannhet från tee och ditt spel runt greenerna. Båda banorna har en fantastisk vy över landskapet, där man kan se så långt som Forth Broar och över till Edinburgh Castle.
Fakta
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta